Красимир Анев покори нов връх, вече е европейски вицешампион!

Самоковецът Красимир Анев е европейски вицешампион! След като зае 4-о място в индивидуалния старт и 8-о в спринта, асът ни най-после се изкачи на почетната стълбичка, печелейки сребърно отличие в преследването на 12.5 км на европейското първенство в Отепее, Естония. Отличието на Анев е второ за България от шампионата на Европа, след като съотборникът му Владимир Илиев спечели бронзов медал в индивидуалния старт на 20 км. Самият Илиев пък нямаше ден в стрелбата и след 6 непоразени мишени остана 11-и.
Краси бе много уверен в бягането и макар че трябваше да завърти три наказателни обиколки, съумя да стигне до първия си подиум през сезона. Националът финишира за 34:05.4 минути, изоставайки с 44 секунди от победителя Алексей Слепов от Русия. Трети се нареди Антон Бабиков /Рус/, който се възползва от падане на основния си конкурент за подиума – норвежеца Ларс Хегле Биркеланд, метри преди финала.
“Още преди да стартирам усетих, че имам реален шанс за медал в това време. Изоставах с 55 секунди от първото място, но в тези атмосферни условия тези секунди не са чак толкова фатални, все пак имаше силен вятър и всички състезатели грешаха на огневия рубеж”, сподели почетният гражданин на Самоков след финала.
Той допълни, че не е изпитал никакво притеснение преди старта и затова бягането му се е получило.
Краси Анев завърши с думите, че едва ли ще вземе участие в щафетата, тъй като с треньора му Георги Фъртунов са преценили, че е по-добре да се даде шанс на някои от младите в отбора да се изявят.
“Искаме да дадем шанс за изява на някои от другите момчета да попаднат в шестицата и по този начин да си осигурят финансиране от министерството за следващия сезон. Мисля, че съвсем правилно и колегиално е да дадеш път на по-младите, все пак има доста момчета, които са се подготвяли за този голям форум”, категоричен бе сребърният медалист.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*