Зимни спортове, Новини, Спорт

Красимир Анев приключи сезона с 41-о място в Тюмен, Русия

Биатлонистът Красимир Анев не успя да се класира в зоната на точките в последното си състезание за годината. Днес самоовецът завърши 41-и след като бе изпреварен в последната обиколка от съотборника си в националния отбор Владимир Илиев, спечелил последната точка от надпреварата с 40-ата си позиция. Другият български представител – Антон Синапов, остана на 57-о място.
Краси допусна нетипичните за него 4 грешки в стрелбата от легнал, което рано-рано предопредели съдбата му в преследването. Все пак Анев коригира мерника си и впоследствие повали 10-те мишени от прав.
Французинът Мартен Фуркад дублира титлата си от спринта и в преследването. Голям скок в класирането направи Йоханес Тингнес Бьо. Норвежецът стартира днес от 14-ата си позиция в спринта, но успя да се пребори за второто място. Трети пък се нареди италианецът Лукас Хофер.
Спортист номер 1 на Самоков за 2017 г. Красимир Анев приключва сезона с актив от 174 т. и временното 34-о място в генералното класиране за Световната купа. Утре в първия руски град в Сибир ще се състои последния масов старт, в който ще участват най-добрите 30 биатлонисти за сезона.

Leave a Reply