Красимир Анев: “Самоковци не се отказваме пред трудностите”

Краси Анев определено изпрати най-успешната година в кариерата си. 30-годишният състезател стана европейски вицешампион в индивидуалната надпревара на 20 км и бронзов медалист в спринта на 10 км в полския зимен център Душники Здрой, където даде и 5-о време в преследването на 12.5 км. Анев завърши трети в спринта на Световните военни игри в Сочи и в преследването на световното първенство по летен биатлон в Чайковски, Русия. Не бе далеч от място на почетната стълбичка и в традиционния зимен планетарен форум, състоял се в Хохфилцен, Австрия – даде 6-о време в спринта, 7-о – в преследването, 12-о – в масовия старт и 16-о в индивидуалната надпревара. Завърши 6-и и в индивидуалното състезание за Световната купа в Антхолц-Антерселва, Италия. Натрупа 363 т. и финишира на 26-о място в генералното подреждане за СК. Беше избран, заедно със съотборниците си от националния тим по биатлон, за отбор № 1 на България за януари т. г.
Въпреки тези сериозни успехи по-силни от статистиката на Анев бяха неговите думи в зала “Самоков”, от които тръпки на гордост побиха присъстващите ни съграждани:
“За мен е огромна чест да бъда удостоен с това отличие! Искам да благодаря на всички хора, които са ме подкрепяли през годините. Много съм горд от това, че хората, с които работя и които ми помагат да постигаме заедно тези успехи, са от Самоков. Това са личният ми треньор Георги Фъртунов и вакс майсторът Петър Петров. Искам да им благодаря за труда, който полагаме заедно. Надявам се да продължаваме и занапред с успехите. Обещавам, че никога няма да се отказвам пред трудностите! Изтърпял съм много, но за нас, самоковци, е типично да не се отказваме и да продължаваме напред.
Искам да благодаря и на всички треньори, с които съм работил. Благодаря на г-жа Диана Галева, която ме откри за биатлона. Благодаря и на нейния съпруг Йордан Галев, който инвестира много средства в моята подготовка. Благодаря и на семейството ми за подкрепата, която ми оказва.
Пожелавам на всички спортисти да продължават да се трудят упорито, да вярват в себе си и да не забравят, че са самоковци и не трябва да се отказват пред нищо!”

Повече за церемонията “Спортист на годината” четете тук: http://vestnikpriatel.com/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80-1-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*