Красимир Анев стана спортист № 1 на Самоков за втора поредна година

Красимир Анев. Снимка: архив

За втора поредна година спортист № 1 на Самоков стана състезателят по биатлон и трикратен участник на Олимпийски игри Красимир Анев от клуб „Боровец”. Наградата – почетен плакет и премия от 1000 лв., на церемония в зала „Самоков” на 19 декември получи неговият брат Светослав, тъй като спортистът се намира в Нове место, Чехия, за старт за Световната купа.
Първи подгласник на Анев стана европейската вицешампионка по карате киокушин за девойки Мария Чепилова от клуб „Сатори”, която дублира втората си позиция от миналата година.
Призовата тройка допълни борецът на „Рилски спортист” Петър Горняшки, който е пети в своята категория от световното първенство за кадети и има две републикански титли през 2018-а.
Борбата има още трима представители в челната десетка – четвъртият Георги Раев /пети при момчетата в Европа и втори на Балканите/, петият Красимир Крумов /втори на Балканите, медалист от републиканските първенства за мъже и юноши/ и десетият – Атанас Терзийски /двукратен държавен шампион при момчетата/. Освен тях място в топ 10 намериха петата Ева Вукадинова от клуб „Боровец” /най-младата носителка на купа „България” по ски при жените и медалист от международни прояви/, шестият Янко Ташев от клуб „Ридо” /шампион от Източноевропейския шампионат по мотокрос/, осмият Божидар Димитров /петкратен победител в зимните шампионати по ски бягане/ и деветата Мартина Хаджийска /държавна шампионка по карате киокушин при жените/.
Резонно за отбор № 1 на 2018 г. бе обявен и дарен с 2000 лв. мъжкият баскетболен тим на „Рилски спортист”, който вдигна Купата на България и спечели бронзовите медали в Националната баскетболна лига. Младият специалист Людмил Хаджисотиров пък заслужи приза за треньор № 1 и получи плакет и премия от 1000 лв. Той е следван от треньора на каратистите сенсей Румен Санкийски и от националния селекционер по борба класически стил за юноши и наставник в местния клуб Димитър Магаев.
Пояснено бе, че на територията на общината дейност развиват над 20 клуба с повече от 900 спортисти във всички възрастови групи. „Постиженията са много, достойните за награда – също”, довериха младите водещи Калина Митрева и Светослав Иванов. Ето защо организаторите връчиха и няколко поощрителни награди на най-перспективни млади спортисти. Техни носители станаха ски бегачите Александър Огнянов и Дани Чолаков, скиорите Георги Бързанов и Павел Марков, сноубордистите Борис Петров и Яна Попова, биатлонистът Здравко Тенев, боксьорът Иван Стаменов, атлетът Георги Ганджулов и борецът Любомир Сусанин.
Поощрени бяха и треньорите по баскетбол Веселка Тодорова, по борба Леонид Христов, по ски Атанас Атанасов, по ски бягане Елена Дойнова и по лека атлетика Иван Стоилов.
Награди заслужиха и шампионските отбори по баскетбол за момичета до 12- и до 14-годишна възраст с треньор Маргарита Маринкова.
Наградите на призьорите връчиха кметът Владимир Георгиев, зам.-кметовете Люба Кленова и Васил Сайменов, както и общинските съветници Катя Янакиева, инж. Петър Георгиев, Бойка Михайлова и Васил Зашкев.
„Спортната публика в Самоков е много компетентна и взискателна, защото градът ни има имена в историята, на които ни се иска да подражаваме. Ние можем да бъдем горди и със своите спортни съоръжения – зала „Самоков”, ледената пързалка, басейнът, всички спортни тренировъчни зали; с клубове, които ползват тези съоръжения, и с постиженията на техните спортисти”, заяви кметът Георгиев.
Знаменосци и мажоретки внесоха знамената на Самоков, България и Европейския съюз в началото на церемонията, когато прозвуча и „Мила Родино”. Снимки на самоковски спортисти пък се въртяха една след друга на голямото светлинно табло в залата до края на тържеството.
Младата певица Елена Несторова и участниците в танцов състав „Палакарийче” с ръководител Росица Павлова поздравиха със свои изпълнения участници и гости в проявата.
В ресторанта на хотел „Арена” бе даден и празничен коктейл.
Призьорите и тяхната подредба бяха утвърдени на състоялата се по-рано през деня общинска сесия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*