Красимир Анев със силен пост за 11-ото място на смесената щафета на България

България завърши на 11-о място в класическата смесена щафета по биатлон за жени и мъже на 2 по 6 и 2 по 7.5 км в Поклюка, Словения. Надпреварата от първия кръг за Световната купа се състоя на 2 декември, като бе предшествана от дебютния старт за сезона в индивидуалната смесена щафета.
Емилия Йорданова и Десислава Стоянова използваха 4 допълнителни патрона, но не въртяха наказателна обиколка и дадоха добро начало на щафетата ни. Красимир Анев се прояви не само с много добра стрелба на трети пост /9 от 10 повалени мишени/, но и с отлично бегово темпо. Владимир Илиев също се представи на висота в последния пост, но използваните 4 допълнителни патрона на рубежа му попречиха да изпревари съперника си от Канада Скот Гоу и да нареди националния ни отбор в топ 10.
Победител стана квартетът на Франция /Ане Бескон, Жюстин Бреза, Мартен Фуркад и Симон Дестийо/, следван от четворките на Швейцария /Елиза Гаспарин, Лена Хеки, Бенямин Вегер, Жереми Финело/ и Италия /Лиза Витоци, Доротея Вирер, Доминик Виндиш и Лукас Хофер/.
Първото индивидуално състезание от новия сезон ще се състои в сряда, 5 декември, когато биатлонистите ще се впуснат в старта на 20 км.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*