Зимни спортове, Новини, Спорт

Красимир Анев с изравнен олимпийски рекорд – завърши 25-и в индивидуалната надпревара

Снимка: Костадин Андонов

Биатлонистът Красимир Анев изравни собственото си върхово постижение на Олимпийски игри. 30-годишният ас завърши на 25-о място в днешния индивидуален старт на 20 км в Пьонгчанг, Южна Корея. Спортист № 1 на Самоков за 2017 г. най-после се показа като топ стрелец на Олимпиадата и повали 19 от 20-те мишени в коронната си дисциплина. Единствената му неточност на рубежа пък бе при последната четвърта стрелба. Това му попречи да запише още по-впечатляващ резултат и да влезе в първата десетка на Олимпийските игри.
След като единият от двамата доминанти за Световната купа Мартен Фуркад от Франция спечели златото в преследването на 12.5 км, сега бе ред и на другия изявен фаворит за медалите да стигне до тях. Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо заслужи титлата с време 48:03.8 мин., въпреки че допусна две грешки в стрелбата. Сребърното отличие грабна хърватинът Яков Фак, който се състезава за Словения. Голям принос за успехите на този биатлонист има и самоковският треньор на Красимир Анев Георги Фъртунов, който откри Фак за големия спорт по времето, когато бе наставник на националния отбор на Хърватия. Призовата тройка затвори австриецът Доминик Ландертингер, който също като Фак стреля безупречно на рубежа.
Най-добре от българите се представи Владимир Илиев, който допусна 3 грешки в стрелбата, но въпреки това зае 19-ата позиция. Допусналият също 3 пропуска на рубежа Димитър Герджиков завърши 43-и, а Антон Синапов даде 71-о време с 5 неточни изстрела.

Leave a Reply