Новини, Шарен свят

Красимир Караджинов оглави Пожарната

За началник на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението е назначен Красимир Георгиев Караджинов. Назначението е за срок от 1 година. Новият шеф замени на отговорната длъжност Любомир Рогачев, който се пенсионира.
Кр. Караджинов има 16 години стаж в Пожарната. Изхождайки от опита си и от указанията на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” той говори в понеделник, на 7 август, пред представители на местни медии за работата на самоковските огнеборци и за проверката и състоянието на техниката. До всички кметства са изпратени указания да се проявява особено внимание при почистването на земеделските площи, овощните градини, пасищата. Излетниците пък трябва да палят огън само на безопасни места и да напускат мястото едва когато пламъците са загасени напълно.
Стана ясно, че 7 комбайна са минали технически прегледи и са получили разрешение да участват в жътвената кампания. Новият началник напомни междувременно, че паленето на стърнища е строго забранено.
През първата седмица на август в общината са регистрирани 5 пожара на сухи треви без материални щети. Въпреки че засега няма големи проблеми в това отношение, каза Караджинов, всички трябва много внимателно да боравят с техниката и при необходимост с огън, за да се избегнат нежелани и опасни запалвания.

Евгения Попова

Leave a Reply