Красимир Крумов пети в Европа

Асът на „Рилски спортист“ Красимир Крумов остана на косъм от медалите на „Евро 2017“ по борба класически стил в Дортмунд, Германия. В кат. 74 кг Крумов падна в решителния сблъсък от арменеца Малхас Амоян с 4:7, но остави добри впечатления с изявите си на тепиха.
Нашето момче започна шампионата с разгром 7:1 над австриеца Кристоф Бургер, а след това падна от бъдещия финалист Елмар Нуралиев (Украйна) с 2:5.
Краси спечели първия репешаж срещу хърватина Павел Пуклавец с 6:4, а след това надви и Дмитри Паречелашвили от Литва, за да стигне до мача за бронза с Амоян.
Краси Крумов се оказа най-добре представилият се български състезател в Германия, след като съотборниците му в националния отбор Божидар Вергилов /50 кг, „Рилски спортист”/, Иван Иванов /60 кг/ и Кирил Милов /96 кг/ не успяха да стигнат до схватки за медали.
Единствената победа на девойките от самоковския клуб на големия форум бе постигната от Александрина Кашинова в кат. до 59 кг. Тя започна с туш срещу Корнелия Зайцевайте от Латвия, но на следващото стъпало отстъпи с 3:4 на рускинята Мария Матушенко. Сезен Белберова /55 кг/ и Боряна Борисова /72 кг/ също участваха в надпреварата.
Българските представители се прибраха с един сребърен и два бронзови медала.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*