Красимир Симитчийски – 6-и в Словения

Представителят на самоковския клуб „Рилски ски скачач” Красимир Симитчийски се класира на призовото 6-о място на държавното първенство за младежи на Словения. На 110-ветровата шанца Краси скочи 95 м и остави зад гърба си повече от 50 състезатели на домакините. При това постижението, за разлика от другите призьори, е постигнато при неблагоприятен вятър и е само с около метър по-слабо от заелия третата позиция.
„Шанци нямат в България, а гледай какъв скок направи…”, коментирали помежду си словенските треньори. „На практика, ако не беше внезапно появилият се вятър, Красимир можеше да се бори и за първото място”, категоричен бе неговият наставник Методи Савчов. Опитният специалист добави, че резултатът на Краси е от голямо значение, тъй като детско-юношеската школа на словенците е една от най-добрите в света.
Надпреварата се състоя на 18 октомври в спортния център в Крани. Участваха общо 137 състезатели, разделени на две групи – до 16 и до 18 години.
Красимир е 15-годишен, деветокласник е в СУ „Никола Велчев”. Талантливият състезател се подготвя за олимпийските младежки игри, които ще се състоят в Лилехамер /Норвегия/ през януари 2016 г. Сега на нашето момче му предстои участие в първенството на Унгария, което ще се състои също в Словения /Планица/ в края на октомври. След това вероятно Краси ще участва в зимен лагер в Словения или в Австрия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*