Зимни спортове, Новини, Спорт

Краси Анев втори в биатлона за сезон 2013-2014 г.

Красимир Анев /вляво/

Самоковският ас Красимир Анев се нареди втори в националния шампионат по биатлон за сезон 2013-2014 г. Анев остъпи първата позиция на колегата си в националния отбор Иван Златев, а тройката попълни Владимир Илиев. Призьорите станаха ясни по време на официалното закриване на спортния сезон на един от най-успешните зимни спортове у нас.
Почетният гражданин на Самоков не даде ясен отговор на въпроса дали ще продължи да се състезава в националния отбор.
“Към момента няма нищо сигурно. Тепърва предстоят разговори с шефовете и мисля, че до няколко дни ще стане ясно бъдещето ми. Ако реша да продължа в биатлона, ще съм готов, защото моята работа е да спазвам професионално задълженията дори и извън лагерна обстановка и аз поддържам формата си”, заяви един от най-добре представилите се в Сочи родни олимпийци.
Друг самоковец – Мирослав Кенанов, пък бе удостоен от ръководството на федерацията с почетен плакет за принос към родния биатлон. Кенанов, заедно с Михаил Клечеров, прекрати кариерата си в националния отбор.
“Със закриването на този сезон слагаме край и на един олимпийски цикъл, по време на който имахме много поводи за радост, но допуснахме и грешки. Искам да благодаря на Министерството на младежта и спорта, на Българския олимпийски комитет, на спонсорите и всички партньори на федерацията за безрезервната им подкрепа през изминалите четири години. Надявам се от тук нататък българският биатлон да постигне още повече успехи”, заяви при тържественото закриване на сезона в столицата шефката на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска.
На церемонията ръководството на федерацията връчи годишните награди на призьорите в 14 различни възрастови категории. Най-много отличия отнесоха представителите на “Славия” и “Сапарева баня”.

Leave a Reply