Зимни спортове, Новини, Спорт

Краси Анев избухна с 12-о място в индивидуалния старт в Руполдинг

Красимир Анев записа най-доброто си постижение от началото на сезона, завършвайки 12-и в индивидуалното бягане на 20 км в германския курорт Руполдинг. Нашето момче не направи нито една грешка в първите три стрелби и се движеше сред първите десет състезатели, но при последното си посещение на рубежа пропусна една мишена и в крайна сметка трябваше да се задоволи с 12-а позиция. Анев пресече финалната линия на 2:25.9 мин. зад победителя Мартен Фуркад от Франция. Така самоковският представител се изкачи на 25-о място в генералното класиране за Световната купа със 172 точки. Краси се класира и за масовия старт на 15 км в събота отново в Руполдинг.
Още трима българи участваха в надпреварата в Германия. Димитър Герджиков също постигна личен резултат, преодолявайки 20-те километра за 4:31.0 мин. Владимир Илиев остана 67-и с три пропуска, а Михаил Клечеров финишира 68-и от 103-ма спортисти с четири грешки.
Носителят на СК Мартен Фуркад, който е двукратен олимпийски шампион от Сочи 2014, направи един пропуск в четирите си стрелби и измина дистанцията за 50:53.9 мин. За французина това е 44-и успех в кариерата за Световната купа. Така той се изравни на втората позиция във вечната ранглиста със сънародника си Рафаел Поаре. Начело е норвежката легенда Оле Ейнар Бьорндален с 94 победи в кариерата си. Тройката на почетната стълбичка оформиха Симон Едер от Австрия и руснакът Антон Шипулин.
Лидер в генералното класиране продължава да е Мартен Фуркад с 601 точки, пред Тарей Бьо /Норвегия/ с 438, Емил Хегле Свендсен /Норвегия/ – 434, и др.

Leave a Reply