Зимни спортове, Новини, Спорт

Краси Анев: „Медалите на Евро 2017 материализираха труда ми”

„Това, което виждат зрителите по време на едно състезание – за 20 или 40 мин., в зависимост от дисциплината, е капка в морето в сравнение с труда, който сме положили преди това. Именно заради това всеки медал и всяко призово класиране е значимо”, заяви за зрителите на Българската национална телевизия двойният медалист /сребро и бронз/ от европейското първенство по биатлон в Душники Здрой, Полша, Красимир Анев.
„Не е тайна, че по време на форума физически въобще не се чувствах добре, но волята ми в този момент бе над всичко. Треньорите ме съветваха да не стартирам и всяка вечер си лягах с мисълта, че на другия ден няма да участвам в състезанието. Мисля си обаче, че човек понякога трябва да опита в некомфортни условия да направи нещо значимо”, продължи Анев. Той обясни отличната си стрелба в Полша – 48 повалени мишени от 50 изстрела, с пълната си мобилизация.
„Знаех, че трябва да стрелям чисто, защото физически не бях на 100 %. Но аз съм си такъв – винаги, когато имам проблеми, успявам да се концентрирам и да си събера силите”, изтъкна Краси.
„Здраво съм стъпил на земята и ще продължа да давам максимума от себе си на всяко следващо състезание”, завърши с обещание разговора един от топ биатлонистите на България за всички времена.

Leave a Reply