Краси Анев навлиза във форма, завърши два пъти на 22-о място в Хохфилцен

Красимир Анев показа, че с всеки следващ старт за Световната купа се чувства все по-добре. Самоковецът завърши два пъти на 22-о място в австрийския зимен център Хохфилцен. 31-годишният състезател първо бе 22-и в спринта на 10 км на 14 декември, когато се справи отлично на стрелбището и завърши на 1.15 мин. зад норвежката фурия Йоханес Бьо. Анев повтори доброто си представяне и в преследването на 12.5 км на следващия ден. Той повали 19 от 20-те мишени и запази 22-ата си позиция от началото до края на надпреварата, като изостана на 1.48 мин. от победителя Мартен Фуркад от Франция.
Краси бе най-предно класираният българин и в двете състезания. Димитър Герджиков допусна една грешка в спринта и взе първи точки за сезона с 37-ото си място. Владимир Илиев също се класира за преследването, но три грешки на рубежа го отпратиха 47-и. Ден по-късно Илиев направи 4 грешки, но въпреки това успя да влезе в зоната на точките с 38-и резултат.
Лидер в генералното класиране е Йоханес Бьо с 248 пункта, следван от дългогодишния № 1 в биатлона Мартен Фуркад със 191 и сънародника му от Франция Антонен Гигона със 187. Краси Анев заема 34-о място с 51 точки, Антон Синапов е 52-и с 22, Владо Илиев е 59-и с 11, а с първите си 4 пункта за сезона Митко Герджиков вече е 62-и.
Днес в Хохфилцен предстои първата за сезона мъжка щафета на 4 х 7.5 км. Българският отбор ще бъде в състав Антон Синапов, Владимир Илиев, Димитър Герджиков, Красимир Анев.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*