Зимни спортове, Новини, Спорт

Краси Анев остана на 4 секунди от точките, тръгва 43-и в преследването на 12.5 км утре

Очакваното с нетърпение от всички фенове на родния биатлон завръщане в стартовете за Световната купа на самоковеца Красимир Анев вече е факт. Днес 30-годишният състезател даде 43-о време в спринта на 10 км във френския зимен център Анеси. Краси направи един пропуск в стрелбата от положение легнал и повали всичките 5 мишени в право положение. Така той си осигури отлична позиция за атака на място сред първите 40 биатлонисти в утрешното преследване на 12.5 км, което ще му осигури и първи точки за новия сезон.
Анев ще стартира близо 2 мин. след победителя в днешния спринт Йоханес Тингнес Бьо от Норвегия. Втори и трети пък завършиха французите Мартен Фуркад и Антонен Гигона.
Владимир Илиев бе най-добре представилият се българин на трасето във Франция днес. Той нацели 9 от 10-те мишени и завърши на 27-о място, което му гарантира и 14 пункта за генералното класиране.
Антон Синапов също ще участва в преследването. Роденият в Чепеларе биатлонист се нареди на 53-о място с два пропуска на рубежа.
Михаил Клечеров пък завърши 97-и с три грешки в стрелбата и отпадна от по-нататъшно участие в третия кръг от Световната купа.

Делян Василев

Leave a Reply