Зимни спортове, Новини, Спорт

Краси Анев се класира за преследването в Антхолц, но остана извън точките в спринта

Биатлонистът Красимир Анев завърши на 46-о място във вчерашния спринт на 10 км в италианския зимен център Антхолц-Антерселва. Самоковецът имаше 90-процентова успеваемост в стрелбата и повали 9 от 10-те мишени, но не успя да повтори темпото на ски бягането си от миналата седмица, когато записа рекордно 12-о място в Руполдинг. Така 31-годишният българин остана извън зоната на точките /топ 40/, но поне се класира за днешното преследване на 12.5 км, в което ще участват биатлонистите с 60-те най-добри резултата от вчерашната надпревара.
Норвежецът Йоханес Бьо спечели десетата си победа от началото на сезона в Световната купа. Сънародникът му Ерленд Бьонтегард стреля безупречно и за сефте през сезона се качи на почетната стълбичка с второто си място. Трети пък се нареди Антонен Гигона от Франция. Владимир Илиев завърши на 27-о място с две грешки на рубежа и единствен от българския състав взе точки от спринта. Третият българин в състезанието – Антон Синапов, също като Краси Анев допусна една грешка в стрелбата, но успя да изпревари нашия съгражданин и да заеме 42-ата позиция в подреждането.
Лидерът в генералното класиране Йоханес Бьо продължава да трупа преднина пред преследвачите си и вече има актив от 722 пункта. Руснакът Александър Логинов все още удържа втората позиция с 491 точки, а с 20 точки по-малко Мартен Фуркад от Франция е трети. Краси Анев е на 35-о място със 131 пункта, докато Владимир Илиев се изкачи с няколко позиции до 49-ата с 44 точки.
Днешното преследване на 12.5 км започва в 16.30 ч. и ще бъде предавано пряко по „Евроспорт”.

Делян Василев

Leave a Reply