Зимни спортове, Новини, Спорт

Краси Анев се стяга за сезона при минус 5 градуса в Швеция

Красимир Анев

Самоковският биатлонист Красимир Анев си е поставил високи цели през задаващия се тежък зимен сезон. В момента Анев води подготовка заедно със съотборниците си от националния тим в далечна Швеция при температури от около минус 5 градуса. Дестинацията не е избрана случайно – именно в скандинавската страна /в курорта Йостерзунд/ ще се проведе първият старт от новата кампания.
“Подготовката ни е насочена основно към Олимпийските игри в Сочи догодина. Смятам, че това е правилното и логично решение на щаба ни. Ако всичко е наред, мисля, че заедно с колегите от националния можем да се преборим за влизане в осмицата на най-големия спортен форум”, сподели Краси.
26-годишният биатлонист допълни, че няма предпочитания в коя държава ще се състезава.
“Всички писти ми допадат. В Западна Европа например атмосферата по състезанията е уникална – десетки хиляди фенове подкрепят постоянно всички състезатели. Но и в Русия положението не е по-различно, така че за мен е все едно къде ще стартирам”, завърши родният ас.
Дневната програма на Краси Анев и компания включва задължителна физзарядка, 4-часова тренировка сутрин, 3-часово занимание следобед, възстановяващ масаж вечер, последван от разбор от треньорите.

Leave a Reply