Краси Анев с ново върхово постижение – завърши 12-и в масовия старт в Руполдинг

Биатлонистът Красимир Анев подобри за втори път в рамките на четири дни върховото си постижение за сезон 2018/2019 в Световната купа. След като зае 14-ото място в спринта на 7.5 км в четвъртък, днес 31-годишният състезател се класира 12-и в масовия старт на 15 км. В надпреварата участваха 25-имата най-предно класирани биатлонисти в тура, както и петте най-добри в кръга в Руполдинг, Германия. С представянето си самоковецът Анев безпрекословно показа, че има място сред световния елит. Той повали всичките 20 мишени при четирите си влизания на рубежа и измина дистанцията от 15 км за 37.20 мин. – с едва 36 сек. зад победителя Йоханес Бьо. Норвежецът изпревари във вълнуващ финален спринт Юлиан Еберхард от Австрия и Кентен Фийон Майе от Франция.
Единствено Краси Анев и чехът Ондрей Моравец, завършил 15-и, стреляха безгрешно, но и останалите им колеги се справиха на ниво и завършилите от първо до 19-о място се вредиха в рамките на една минута.
Благодарение на много силните си изяви в целия кръг в Руполдинг, където има 40 поредни повалени мишени в спринта, щафетата и масовия старт, Краси Анев се изкачи до 31-ото място в генералното класиране за Световната купа с актив от 131 точки. Лидер е абсолютният хегемон през сезона Йоханес Бьо с 662 точки, пред руснака Александър Логинов с 476 и французина Мартен Фуркад с 428.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*