Зимни спортове, Новини, Спорт

Краси Анев с ново топ класиране на световното – завърши 16-и в масовия старт

Биатлонистът Красимир Анев завърши на престижното 16-о място в масовия старт на 15 км на световното първенство по биатлон в Антхолц-Антерселва по-рано днес.
Самоковецът затвърди отличните впечатления от последните десетина дни и отново бе на висота в най-елитния старт в биатлона, в който участват само най-добрите 30 състезатели в този атрактивен спорт. Анев повали 18 от 20-те мишени при четирите си влизания на рубежа, като остана на 2.07 мин. зад безгрешния шампион Йоханес Бьо от Норвегия. Призовата тройка пък допълниха французите Кентен Фийон Майе и Емелиен Жаклен.
Краси бе на висота и във вчерашната щафета на 4 х 7.5 км. Димитър Герджиков стреля безгрешно на първи пост, след което Анев използва един допълнителен патрон, за да се справи с двете си влизания на рубежа. Антон Синапов на трети пост изведе България в призовата тройка след първата си стрелба и размечта хилядите фенове на биатлона у нас. Впоследствие обаче нервите на Тони не издържаха и той извъртя една наказателна обиколка, а на четвърти пост се пропука и Владимири Илиев, който направи още две допълнителни обиколки. Въпреки това родният квартет се нареди в първата половина на класирането и зае 11-о място от 27 държави.
Благодарение пък на впечатляващото си представяне в Италия Краси успя да се изкачи с доста позиции в генералното класиране за Световната купа, където заема временното 37-о място със 121 точки. Почетният гражданин на Самоков не блестеше с изявите си през сезона, но целенасочената подготовка за световното първенство по специална програма, зададена от треньора му и също наш съгражданин Георги Фъртунов, даде добри резултати и 32-годишният състезател показа може би най-доброто от временното си състояние.

Leave a Reply