Зимни спортове, Новини, Спорт

Краси Анев с престижно 5-о място на Белмекен, Веско Цинзов завърши 14-и

21-ото издание на атрактивното състезание с ролкови ски за купа „Велинград-Сивен” събра на 20 август 138 елитни спортисти от Русия, Казахстан, Беларус и България. Масовият старт на надпреварата бе в центъра на село Юндола, откъдето състезателите поеха по 19-километрово изкачване към високопланинския спортен комплекс „Белмекен”.
Биатлонистът Красимир Анев бе най-добре представилият се българин по трасето. Самоковецът измина разстоянието за 52.22 мин. и завърши на пето място с изоставане от малко над минута от победителя Андрей Ларков от Русия. Позициите от Ларков до Анев бяха заети от още трима руснаци – Андрей Мелниченко, Артьом Николаев и Александър Безсмертних.
Другият наш съгражданин, участвал в проявата – Веселин Цинзов, състезаващ се за столичния тим „Александър логистик”, даде 14-о време. Той се справи с 19-те километра за 55.45 мин.
Тазгодишното издание на купа „Велинград-Сивен” бе едно от най-силните в историята, тъй като привлече вниманието на доказани имена в ски бягането и биатлона във връзка с предстоящите през 2018 г. Зимни олимпийски игри в Пьонгчанг, Южна Корея.

Leave a Reply