Краси Анев с 13-о и 11-о място на „Евро 2016“ в далечен Тюмен

Krasi AnevКрасимир Анев се отличи с две призови класирания на европейското първенство по биатлон в Тюмен, Русия. 28-годишният национал първо финишира 13-и в преследването на 12.5 км, а след това даде 11-и резултат в масовия старт на 15 км.
Анев не порази само една мишена във второто състезание и се движеше 6-и след последната стрелба. Умората във финалните метри обаче си каза думата и нашето момче дори изпадна от десетката, изоставайки на 55.9 сек. от победителя Флориан Граф /Германия/.
Краси и треньорът му Георги Фъртунов би трябвало да са доволни, тъй като в шампионата конкуренцията бе доста силна, а сред първите 20 състезатели личаха имената на куп доказани спортисти, сред които Антон Бабиков и Алексей Слепов от Русия, Хавард Богетвайт и Хенрик Лабе-Лунд от Норвегия, Флоран Клод от Франция и др.
По-добри изяви имаше съотборникът на Краси в националния – Владимир Илиев, който стигна до място на подиума с трето постижение – 38:29.0 мин. Роденият в Троян състезател бе изпреварен само от шампиона Граф и от подгласника му Ярослав Соукуп /Чехия/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*