Зимни спортове, Новини, Спорт

Краси Анев с 23-о и 24-о място в Оберсдорф

Красимир Анев

Ден след като финишира 23-и в спринта на 10 км в състезанието от надпреварата за Световната купа в Оберсдорф, Германия, самоковецът Красимир Анев зае 24-о място в преследването на 12,5 км при мъжете. Българинът направи необичайните три грешки в стрелбата и завърши на 3:06.5 мин. след победителя Дмитрий Малишко от Русия.
След като пресече финалната линия, Краси не бе особено доволен от себе си. Впоследствие той получи ценни съвети от треньорския щаб за предстоящите турнири на Стария континент.
С поредните спечелени точки Анев излезе 32-и в генералното класиране за Световната купа с актив от 98 точки, като по всичко личи, че националът ще се пребори за влизане сред първите 25 в света.
Другият български представител в надпреварата Владимир Илиев трябваше да се задоволи с 41-а позиция. Роденият в Троян състезател направи фрапиращите шест пропуска на огневия рубеж, което му коства изоставане на 4:38.2 мин от спечелилия турнира Малишко.
Втори остана друг руснак – Евгений Гараничев, а тройката оформи чехът Ондрей Моравец.
Впечатление на състезатели, треньори и публика в провинция Тюрингия направи необичайно топлото за сезона време – температури, достигащи 7 градуса, и почти пълното безветрие. Условията обаче не се отразиха на постиженията на фаворитите и те очаквано заеха челни позиции.
В генералното класиране за Световната купа начело е французинът Мартен Фуркад с 444 точки, следван от норвежеца Емил Хегле Свендсен с 398 т. и от руснака Евгений Устюгов – 364 т.

Leave a Reply