Зимни спортове, Новини, Спорт

Краси Анев трети в света!

Красимир Анев /вдясно/ на стълбичката на победителите. Снимка: Десислава Стоянова

Красимир Анев завоюва бронзов медал в преследването при мъжете на световното първенство по летен биатлон в руския град Тюмен. Националът стартира от 9-а позиция, повали всичките 20 мишени на рубежа и стигна до подиума с време 33:25.1 минути.
Краси бе изключително концентриран през цялото време и не трепна нито веднъж в стрелбата. Именно този елемент се оказа решаващ за българина, който заслужено се качи на почетната стълбичка на победителите на 4000 км от родния си град.
Веднага след триумфа личната страница на Анев във фейсбук бе задръстена от поздравления и коментари, които не спираха да окуражават героя. Всички членове на семейството на бронзовия медалист пък му се обадиха лично да го поздравят за големия успех.
Щастлив бе и личният треньор на Красимир Анев – нашият съгражданин Георги Фъртунов, който бе подложил своя възпитаник на тежки натоварвания през лятото. И вижда се, това даде резултат.
Победител в надпреварата стана германецът с белгийски паспорт Михаел Рьош, който измина трасето за 32:53.1 минути с две грешки в стрелбата. Втори на почетната стълбичка се нареди Клемен Бауер от Словакия с три пропуска и изоставане от 26.8 секунди.
Силно в Източна Русия се представи и друг роден представител – Владимир Илиев. Той се нареди 10-и в крайното класиране с пет грешки в стрелбата. Иван Златев не бе толкова убедителен и след шест неповалени мишени остана 33-и.
300-хилядният Тюмен е познат на мнозина самоковци, които през 90-те години на миналия век се изявяваха там в сферата на строителството под шапката на фирма „Главболгарстрой”.

Снимка: Андрей Иванов

Leave a Reply