Зимни спортове, Новини, Спорт

Краси Анев 12-и в Оберхоф

Самоковският ас Красимир Анев завърши на призовото 12-о място в спринта на 10 км от състезанията за Световната купа по биатлон в германския зимен център Оберхоф. Анев не допусна нито една грешка на рубежа и финишира с време 26:43.7 мин. Така 24-годишният национал записа най-доброто си представяне през сезона. Със спечелените 29 точки в Оберхоф Краси заема 34-о място в генералното класиране за Световната купа.
Другите българи в надпреварата – Михаил Клечеров, Владимир Илиев и Мирослав Кенанов, не се представиха според очакванията. Мишо пресече финалната линия с 44-о време, Владо остана 53-и с три грешки, а Кенанов не завърши, след като свали само една от петте мишени на първата стрелба и се отказа.
Победата в Германия взе представителят на домакините Арнд Пфайфер с време 25:57,5 мин. Втори, само на 1,1 секунда от победителя, финишира Симон Фуркад /Франция/, а трети – на 4,8 сек., завърши Евгени Устюгов от Русия.
В масовия старт на 15 км Краси допусна някои колебания в стрелбата /общо 4 грешки/ и остана 29-и. Победител тук стана Андреас Бирнбахер /Германия/ пред Симон Фуркад и Емил Свендсен /Норвегия/.
В генералното класиране за Световната купа след 9 от 26 проведени състезания лидер е Емил Свендсен с 328 точки, следван от Мартен Фуркад с 317 и Тарей Бьо /Норвегия/ с 308 т.

Leave a Reply