Култура, Новини

Красотата или Рила и самоковци през обектива

До края на седмицата всеки желаещ може да се наслади на фотоизложбата на Любомир Борисов „Планината и самоковци през обектива”. Паната на известния ни съгражданин-фотограф са изложени в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”.
В снимките си творецът е уловил уникални моменти – ски спускания на известния алпиец от близкото минало Петър Ангелов и на сегашния телевизионен водещ и някогашен елитен скиор Сашо Диков, миг от гостуване на Лили Иванова, календарни снимки на футболния „Рилски спортист” от едно време и още, и още…
В рамки са оформени и пейзажи от Рила – Мальовица, Купените, Мусала, Двуглав, Белия зъб… Показана е и снимка от първите стъпки на малкия Захари Сотиров в ски скока, под зоркия поглед на баща му Сотир. Има и фотос на Любомир Малинов като млад актьор. Особено ценен кадър е момент от изкачване в Рила на големия български алпинист Людмил Янков.
Снимките са черно-бели, повечето са от преди промените през 1989 г. и имат голяма историческа стойност. Самите фотоси са предадени в увеличен мащаб, за да могат да бъдат видени по-ясно и отчетливо.

Leave a Reply