Криминалните прояви са по-малко

През 2019 г. в Районното управление на полицията са регистрирани общо 612 криминални прояви  – с 92 по-малко в сравнение с предходната година. Разкриваемостта през м. г. пък възлиза на 51,77 %.
В отчета за дейността на управлението се посочва, че убийства за периода не е имало, няма и грабежи, докато през предишната година те са били 5 на брой. Общо 4 са регистрираните и разкрити полови престъпления. Продължават телефонните измами, особено на възрастни хора.
За периода в района са станали 163 пътно-транспортни произшествия, 21 от които тежки, с двама убити и 25 ранени. Регистрирани са 15 случаи на управление на превозни средства след употреба на наркотици. 102 души пък са шофирали без да притежават книжка. При 35 водачи е констатирано наличие на алкохол в издишания въздух над 1,2 промила. Съставени са били 1538 акта и близо 1800 фишове.
Общо 500 души са били задържани през миналата година в РУП.
Самоковското управление обслужва най-големия по територия и с най-многобройно население район в Софийска област, който освен най-големия град в областта – Самоков, обхваща 22 села и 26 вилни зони и туристически комплекси. Разкрити са и два участъка – в Седми квартал в града и в Боровец.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*