Крими, Новини

Криминално проявен мами за бомба в блок

Чрез тел. 112 на 25 ноември в РУП-Самоков бил получен сигнал за поставена бомба в жилищен блок в кв. „Самоково”. На място веднага били изпратени полицейски екипи, които щателно проверили блока и района около него. Не били открити нито взривно устройство, нито други съмнителни вещи.
Проследявайки обаче номера на мобилния телефон, от който постъпил сигналът, криминалистите за броени минути установили самоличността и местонахождението на автора на злоумишленото обаждане. 37-годишният И. И., известен на полицията, бил задържан в заведение в града ни във видимо нетрезво състояние. Изяснило се, че докато се черпел с друг криминално проявен самоковец, И. И. внезапно решил да се „пошегува“ с полицейските служители, съобщавайки им за поставена бомба в блока, в който живеел самият той.
Светкавичната реакция на униформените обаче го сварила неподготвен и минути по-късно направо от кръчмата той бил отведен в ареста. Проверката показала, че преди седмица злосторникът също е бил задържан – тогава за кражба.
Преписката по случая е била докладвана на Районната прокуратура в Самоков. На „шегаджията” е съставен акт по Закона за националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112.

Leave a Reply