Крими

Разкрит е 36-годишен самоковец, криминално проявен и осъждан, който извършил кражба на кашони с кафе и шоколадови бонбони от микробус, паркиран на ул. „Димитър Димов”. Мъжът предал доброволно задигнатите вещи. Материалите по случая са изпратени в Районната прокуратура в Самоков. 59-годишен самоковец пък е извършител на кражбата на два 100-литрови бидона от помещение в сградата на бившия сладкарски цех в града ни. Стойността на откраднатите вещи е възстановена на собственика. Материалите по случая са изпратени в Районната прокуратура.

x х х

Над 35 кг негодно за консумация месо е било намерено при проверка на заведение в Боровец в навечерието на студентския празник. Част от месото било и с неясен произход, а останалото – с изтекъл срок на годност. Съставен е акт. Негодното месо е унищожено в екарисаж. При проверката е открита и бутилка скъп алкохол с изтекъл срок на валидност на акцизния бандерол. Общо 15 ресторанти, механи и увеселителни заведения са били проверени от съвместните екипи на Областната дирекция на МВР, НАП, Областната дирекция по безопасност на храните, Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда.

х х х

Междувременно, на 12 декември, малолетен се опитал да задигне кухненски прибори от магазин за домашни потреби в града ни. 13-годишното момче от Самоков, неизвестно до тогава на инспекторите от Детска педагогическа стая, е направило самопризнания. Материалите по случая са изпратени в Районната прокуратура, предстои прилагането на възпитателни мерки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*