Крими, Новини

Крими

При проверка на 4 януари на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с водач 26-годишен мъж от Драгушиново и пътник 32-годишен самоковец полицаите намерили у шофьора метална кутийка с 6 топчета бяло прахообразно вещество с общо тегло около 3 грама, реагиращо положително на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Двамата са задържани за срок до 24 часа.

x x x

Дилър, шофьорът му и двама клиенти са заловени в момент на сделка с наркотици. Продавачите – на 19 и 20 г., са от Говедарци, а клиентите им – на 29 и 30 г., от Самоков. При претърсването у 19-годишния дилър криминалистите открили полиетиленов плик с марихуана. В леката кола, с която той се придвижвал, пък била намерена кутия със саморъчна свита цигара от марихуана. След претърсване на адрес в Говедарци криминалистите иззели 4 полиетиленови плика с марихуана, електронна везна и мелничка. Четиримата са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. След доклад пред Окръжната прокуратура е повдигнато обвинение и е взета мярка за неотклонение на нарушителите “парична гаранция” в размер на 300 лв.

x x x

Бързо производство срещу 26-годишния Б. С. било образувано, тъй като на 26 декември м. г. по ул. „Отец Паисий“ той управлявал лек автомобил „Фолксваген Пасат“ без свидетелство за управление на моторно превозно средство в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Младият мъж е привлечен като обвиняем за престъпление съгласно Наказателния кодекс и делото е изпратено в Районната прокуратура с мнение за съд.

х х х

На 4 януари на ул. „Търговска“ бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от местния жител В. В. Униформените констатирали, че 30-годишният криминално проявен и осъждан мъж шофира без свидетелство за управление на моторно превозно средство в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние, с влязло в сила наказателно постановление. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление.

Leave a Reply