Крими, Новини

Крими

12-годишен е извършил кражба на пари от павилион за бързи закуски в Самоков. От полицията са изпратили материалите по случая в Районната прокуратура с мнение за налагане на възпитателни мерки.

x x x

Като обвиняем е привлечен самоковецът Х. Х./37 г./, срещу когото в РУП-Самоков било образувано досъдебно производство, тъй като шофирал лек автомобил „Фолксваген Голф“ без свидетелство за управление на моторно превозно средство в едногодишния срок от наказването му по административен ред с влязло в сила наказателно постановление за същото деяние. Делото е изпратено в Районната прокуратура с мнение за съд.

х х х

На ул. „Христо Йовевич“ на 2 февруари полицаи проверили товарен автомобил „Форд Рейнджър“, при което станало ясно, че 27-годишният Н. Т. от Трявна шофира без свидетелство за управление на моторно превозно средство в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Водачът е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъплени съгласно Наказателния кодекс.

х х х

През нощта на 9 февруари на ул. „Генерал Михайлов“ пътни полицаи спрели лек автомобил „Волво” и констатирали, че 32- годишният П. В. от Самоков шофира без книжка при условие, че в едногодишен срок е наказван по административен ред за същото деяние. Нарушителят е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление.

х х х

В ареста на РУП попаднал и шофьор в силно нетрезво състояние. При проверка на товарен автомобил „Фолксваген Кади“ водачът бил изпробван с дрегер, който отчел 2.05 промила алкохол в издишания от него въздух. 42- годишният С. С. от Самоков е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление съгласно Наказателния кодекс.

Leave a Reply