Крими

Разкрит е извършителят – 20-годишен криминално проявен самоковец, на кражба на камина от помещение на фирма в града ни. Намерена е и самата вещ. Материалите по случая са изпратени в Районната прокуратура.

х х х

Хранителни продукти без документи за произход са открити при проверка на товарен автомобил „Пежо Партнер” в Боровец. В багажното отделение били намерени около 100 кг трайни и малотрайни колбаси, към 40 л палмова мазнина, 140 бр. топено сирене и три кашона крекери. Уведомена е Областната дирекция по безопасност на храните.

х х х

Мъж от Самоков е обвинен за кражба, извършена при условията на опасен рецидив, след като в РУП било образувано досъдебно производство на основата на сигнал от жител на града, че след счупване на стъклото на задната лява врата от неговия автомобил, паркиран в двора на къщата му, са откраднати акумулатор и CD плеър. Разследването показало, че извършител на посегателството е криминално проявен и осъждан самоковец. Така 44-годишният Б. Я. е привлечен в качеството на обвиняем и делото е изпратено в Районната прокуратура с мнение за съд.

х х х

33 л незаконен алкохол и 200 къса цигари без бандерол са иззети от складовото помещение на магазин за хранителни стоки в Драгушиново.

х х х

На 3 март в Доспей била извършена проверка на 67-годишен мъж от Самоков, превозващ с каруца дърва за огрев. Дървесината – около 1.5 кубика, се оказала без контролна горска марка и превозен билет. За случая е уведомена Регионалната дирекция по горите. По-късно същия ден са иззети още половин кубик иглолистна дървесина от бял бор, открита в товарен автомобил „Форд Транзит“, управляван от криминално проявен и осъждан 28-годишен самоковец. Автомобилът също е иззет. На двамата водачи са съставени актове.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*