Крими, Новини

Крими

Сутринта на 29 януари в полицейския участък в Боровец се получил сигнал за извършена кражба на мъжка шуба от нощно заведение, в която според тъжителя е имало над 3000 лв. и карти за бензиностанция. Буквално броени минути по-късно криминалистите задържали извършителя на престъплението – 23-годишен чуждестранен турист, който признал за стореното и върнал отнетата вещ.

x x x

Вечерта на 30 януари бил спрян за проверка товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“. Полицаите установили, че с автомобила се превозват около 1.2 куб. иглолистни дърва за огрев без превозен билет и документи за произход. Допълнително униформените констатирали, че водачът Р. А. /45 г./ от Самоков шофира без да притежава книжка, като за същото нарушение вече има влязло в сила наказателно постановление. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление. Незаконно добитата дървесина е иззета. От служители на Горското стопанство е съставен акт.

x x x

При проверка на кафене в Самоков на 29 януари зад работния плот на заведението била открита найлонова чанта с 0.5 кг ситно нарязан тютюн без български бандерол. Акцизната стока е иззета, а по случая е регистрирана преписка за извършено административно нарушение.

Leave a Reply