Крими

Криминално проявени и осъждани баща и син от Самоков са задържани и обвинени за присвояване на чужда вещ. Полицейските действия започнали на 20 август вечерта, когато самоковец сигнализирал в полицията, че в центъра на махала в града двама мъже взели мобилния му телефон и отказали да го върнат. След бързи действия криминалистите разкрили извършителите на престъпното деяние, като у единия от тях намерили и инкриминираната вещ. Мъжете – баща и син, били задържани в ареста за срок до 24 часа. След доклад на материалите в Районната прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление. На 38-годишния син е взета 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на 58-годишния му баща – „парична гаранция“.

х х х

Обвинения са повдигнати на 22-годишен самоковец, който късно вечерта на 19 август управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“ с чужди регистрационни табели и без да притежава книжка в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние, което представлява престъпление по според Наказателния кодекс. Делото е изпратено в Районната прокуратура с мнение за съд.

х х х

На входа на Самоков на 16 август автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Мазда“ без поставена регистрационна табела. Оказало се, че го управлява 55-годишен криминално проявен и осъждан жител на Самоков. Справка показала, че автомобилът не е регистриран по установения от закона ред. Водачът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление съгласно Наказателния кодекс.

Можете да харесате