Крими

Криминалисти от Областната дирекция на МВР и Районното управление на полицията в Самоков извършили на 17 август проверка на частен адрес в града. Открити и иззети били 420 къса фабрично запечатани цигари, 300 къса саморъчно свити, както и 12 кг нарязан тютюн, всички без бандерол. 33-годишната обитателка на имота е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
Час по-късно контрабандни цигари и тютюн полицейските служители намерили в дома и на друга самоковка. Иззети били общо 800 къса саморъчно свити цигари и около 3 кг нарязан тютюн. По случая е регистрирана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

x x x

В Радуил на 23 август автопатрул спрял за проверка мотоциклет „Кавазаки“ без регистрационна табела. След справка униформените констатирали, че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред. Допълнително в хода на проверката станало ясно и че 25-годишният водач от съседното село Марица не притежава нужната категория. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него са образувани бързи производства за извършени престъпления съгласно Наказателния кодекс. В същия ден на бул. „България“ в Самоков полицейски екип извършил проверка на лек автомобил „Ауди А3“, управляван от жителка на града. След като се установило, че е неправоспособен водач, 42- годишната самоковка била задържана за срок до 24 часа. Срещу нея е започнато бързо производство.

Можете да харесате