Крими

При проверка на къща в Самоков на 16 септември са открити и иззети 300 къса саморъчно направени цигари и 3 кг нарязан тютюн без български бандерол. По случая е регистрирана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

х х х

В питейно заведение на 14 септември след 22 ч. полицаите намерили осем непридружени непълнолетни. Те били отведени в Районното управление и предадени на родителите им, на които са съставени актове за извършено нарушение на Закона за закрила на детето.

х х х

На ул. „Васил Левски“ автопатрул предприел проверка на товарен автомобил „Форд Транзит“, управляван от криминално проявен самоковец. Тестът с дрегер показал, че 44-годишният водач шофира с 0.90 промила алкохол в издишвания въздух, след като вече е бил осъден с влязла в сила присъда за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление съгласно Наказателния кодекс.

х х х

Като обвиняем е привлечен 61-годишен самоковец, срещу когото било образувано досъдебно производство за управление на лек автомобил „Фиат Пунто“ с концентрация на алкохол в кръвта 1.27 промила – престъпление според Наказателния кодекс. Делото е изпратено в Районната прокуратура с мнение за съд.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*