Крими, Новини

Крими

Малко преди полунощ на 4 декември на ул. „Никола Корчев“ била извършена проверка на лек автомобил „Опел Зафира“, управляван от 35-годишен жител на града ни. Водачът е задържан за срок до 24 часа, тъй като дрегерът отчел, че управлява с 2.05 промила алкохол в издишвания въздух. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление.

х х х

При проверка на 29 ноември в нерегламентиран търговски обект – кафене, в Самоков, на рафт зад работния плот на продавача са открити и иззети 4 стъклени бутилки с общо 5.2 литра високоградусов алкохол без бандерол. Още 15 литра контрабанден алкохол инспектиращите намерили и иззели от складовото помещение на обекта. По случая е регистрирана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

х х х

Около 4 ч. на 28 ноември 41-годишен мъж от Самоков съобщил в полицията, че негов познат му е нанесъл побой, а впоследствие установил и липсата на златния си ланец. За срок до 24 часа е задържан 38-годишен жител на града ни. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването продължава под наблюдението на прокуратурата.
Около 13.30 ч. в същия ден друг самоковец сигнализирал за нанесен му побой в гараж, вследствие на който получил порезна рана на ръката. Пострадалият е настанен за лечение, а извършителят /42 г./ е задържан. И по този случай е образувано досъдебно производство.

Leave a Reply