Крими

Нелицензиран обект в Продановци, снабден с казан за варене на ракия без необходимите документи за произход и извършване на законна дейност, бил проверен на 9 март. При проверката в имота се намирали собственикът и друг мъж от Самоков, които качвали в лек автомобил бидон с около 60 литра течност с мирис на спирт. Казанът бил намерен отворен, пълен с гореща течност. Случаят е докладван на митническите власти, които след проверка иззели контрабандния алкохол. По случая е регистрирана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

х х х

В Говедарци на 10 март автопатрул спрял за проверка джип без регистрационни табели, управляван от 52-годишен жител на селото. Оказало се, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано, съгласно Наказателния кодекс, бързо производство за извършено престъпление.
След полунощ на 11 март на ул. „Отец Паисий“ автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Водачът – 34-годишен столичанин, бил задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел 1.35 промила алкохол в издишвания от него въздух. Срещу нарушителя е започнато бързо производство.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*