Крими

В Широки дол на 27 март служители на Областната дирекция на МВР установили, че два леки автомобила превозват общо 1.4 куб. дърва за огрев от бял бор без контролна горска марка и превозен билет. От служители на Регионалната дирекция по горите на водачите са съставени актове. Автомобилите и незаконната дървесина са иззети. Водачът на едната кола е задържан за срок до 24 часа.
В Говедарци на 25 март автопатрул спрял за проверка товарен автомобил „Мерцедес“. Установено било, че 27-годишният криминално проявен самоковец зад волана е неправоспособен водач. В товарния отсек на автомобила пък били открити 1.2 куб. иглолистни дърва за огрев без контролна горска марка, превозен билет и документи за произход. Незабавно били уведомени служители на Регионалната дирекция по горите, които съставили два акта на водача. Незаконно добитата дървесина и автомобилът са иззети.
След приключване на разследването, водено от служители на РУП-Самоков, като обвиняем е привлечен 57-годишен жител на с. Марица, товарил в камион незаконно добит дървен материал. Делото е изпратено в Районната прокуратура с мнение за съд.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*