Крими, Новини

Крими

В Боровец на 25 май криминалисти от РУП-Самоков извършили проверка на 21-годишен криминално проявен самоковец. У него е открито и иззето пликче с около 2 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление.

х х х

Автопатрул спрял за проверка на 25 май електрически мотопед, управляван от 51-годишен самоковец. Водачът бил изпробван с дрегер, който отчел 2.24 промила алкохол в издишания въздух. Униформените установили още, че мотопедът не е регистриран. Водачът е задържан за срок до 24 часа.
На следващия ден в общината са регистрирани още три подобни случая.
В Алино, при проверка на АТВ без регистрационни табели, е установено, че 36-годишната водачка няма книжка, а и превозното средство не е регистрирано. Жената е задържана за срок до 24 часа.
В Белчин полицаите спрели за проверка мотопед „Пиаджо“ без регистрационна табела, управляван от 52-годишен самоковец. Водачът е задържан, след като справка показала, че возилото не е регистрирано.
Също на 26 май в кв. „Възраждане“ за проверка бил спрян лек автомобил с временни регистрационни табели, за които впоследствие се установило, че са с изтекъл срок на валидност. Допълнително станало ясно, че 30- годишният самоковец зад волана е неправоспособен, поради което той бил задържан.
Срещу всички нарушители са образувани бързи производства за извършените от тях престъпления.

Leave a Reply