Крими, Новини

Крими

Самоковски полицейски служители са задържали по сигнал четири лица, които крадели цветя от гробищен парк „Ридо”. Целта била с тях да се правят букети, които да се продават на нищо неподозиращи граждани от столицата.
Със сигурност после цветята са купувани от хората най-вече за празнични поводи, най-вероятно за абитуриенти. Заловените са двама мъже и две жени от ромски произход, жители на софийския квартал „Горубляне”. Цветята са конфискувани. На задържаните са съставени актове и за нередовен автомобил, за шофиране без книжка, за нарушения на Закона за личните документи и др.
Оказало се, че нарушителите имали още няколко издадени наказателни постановления, които не им били връчени, тъй като не били открити своевременно. Сега този пропуск е поправен.

x x x

В Райово на 30 май автопатрул спрял и извършил проверка на мотопед „Пиаджо“ без регистрационна табела. Униформените установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред. 20- годишният водач, жител на селото, е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство.

Leave a Reply