Крими, Новини

Крими

На ул. „Софийско шосе“ на 30 септември автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от самоковски жител. При справката се установило, че 40-годишният мъж  шофира без да притежава книжка, при условие, че има влязло в сила наказателно постановление за същото деяние. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление.

х х х

Бензинов моторен трион бил откраднат от дома на жител на Бели Искър. Полицейските служители бързо разкрили извършителите – 17-годишен жител на същото село и негов връстник от Доспей, известни на инспекторите в Детска педагогическа стая. Двамата направили пълни самопризнания. Материалите по случая са докладвани в Районната прокуратура.

Разкрит е и 16-годишен криминално проявен младеж от града, счупил странично стъкло на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, паркиран от ползвателя му до гробищен парк „Ридо“. Непълнолетният признал за стореното. Преписката по случая е изпратена в прокуратурата.

х х х

Вечерта на 30 септември жител на Самоков съобщил в полицията, че внукът му не е спазил наложената съдебна забрана да не доближава жилището му. 23-годишният нарушител е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Разследването продължава под наблюдението на Районната прокуратура.

х х х

На ул. „Черни връх“ на 1 октомври полицейски служители извършили проверка на 17-годишен местен младеж. Той бил задържан за срок до 24 часа, след като у него били открити две топчета суха зелена маса, реагираща на марихуана.

Leave a Reply