Крими, Новини

Крими

След приключване на процесуално-следствените действия по досъдебно производство, образувано в Районното управление на полицията в Самоков, в качеството на обвиняем е привлечен 47-годишен криминално проявени и осъждан жител на града ни, отсякъл без писмено позволително общо 4 кубика букови дърва от землищата на Белчин и Ново село – престъпление по чл. 235, ал. 6 от Наказателния кодекс. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

х х х

В центъра на града ни на 12-годишно момче бил нанесен побой от негови връстници. Полицейските служители разкрили, че извършители на деянието са двама малолетни самоковци, неизвестни до момента на инспекторите от Детска педагогическа стая. Момчетата направили пълни самопризнания. Материалите по случая са докладвани в Районната прокуратура.

х х х

52-годишна самоковка се оказа извършителка на кражба на мобилен телефон на своя съгражданка. Престъпното посегателство е станало на 22 октомври, а малко по-късно бе разкрито от криминалистите в РУП.  Извършителката на деянието е направила пълни самопризнания и е предала обратно отнетата чужда вещ.

Leave a Reply