Крими, Новини

Крими

25-годишният самоковец А. Б. К., който влезе преди време с кон в заведение в града ни, е осъден да плати 500 лв. глоба. Съставен му е акт за дребно хулиганство.

ххх

За 24 часа на 4 юли е задържан 39-годишният Е. К. П. от Самоков. Мъжът е глобен със 100 лв. за обидни и непристойни думи към униформен служител.

ххх

Метална касета с ценни вещи е открадната от апартамент, докато собственичката му е била на море. Посегателството е станало през балконската врата.
По този повод от ръководството на РУП напомнят на гражданите, когато отиват на почивка, да обезопасяват жилищата си със СОТ или с присъствие на хора в него. Ако имат метална каса, тя да е неподвижно закрепена до стена или под, най-добре в долен ъгъл и „хваната” за повече стени. Това е особено важно за притежателите на оръжие. По сведения на полицията 1530 души в общината имат разрешителни за 1950 единици оръжия. От правоимащите 450 души са служители на МВР и Министерството на отбраната, а около 600 са ловци. От няколко години има разрешителен режим, макар и облекчен, и за газовото оръжие.

Leave a Reply