Баскетбол, Новини, Спорт

“Куманово” ни спря в Балканската лига – 89:82

Залата в Куманово. Снимка: www.balkanleague.net

На 1 декември от 19.00 ч. играем с “Ямбол” в “Арена Самоков”

Първа загуба в Балканската лига допусна “Рилски спортист”. В напрегнат и вълнуващ мач в Куманово на 26 ноември нашите отстъпиха на едноименния отбор с 82:89 и към момента поделят със съперника първото място в група “А” на надпреварата с актив от 7 точки. Трети и четвърти са “Сутиеска” и КБ “Пея” с по 6 т., а твърдо последен е “Теодо” /Тиват/ с 4 пункта.
Домакините стреснаха нашите момчета с преса по игрището и точна стрелба още от самото начало. Така до почивката кумановци взеха надеждна преднина от 12 точки – 46:34.
В редиците на гостуващия състав отчетливо се забеляза отсъствието на гиганта Йън Чайлс, който не можа да се възстанови за срещата. От това пострада играта на съотборниците му в подкошието, където те взеха едва 20 борби за целия мач. Ден нямаха и крилата Златин Георгиев и Симеон Илиев, които не успяха в нито един от 8-те си изстрела от тройката.
Йордан Бозов и Джулиан Норфлийт пък нямаха много свободни пространства в гардовата линия, което наложи стрелба от далечно разстояние. Въпреки че бе зорко пазен, американецът Норфлийт постигна 100-процентова успеваемост отдалеч – 5/5 и общо 19 точки за 40 минути игра. Бозов добави 16 пункта и 4 асистенции, а най-резултатен за гостите бе Тони Гуджино с 20 т.
В следващия кръг от лигата тимът ни се изправя срещу “Сутиеска”. Двубоят в черногорския град Никшич е на 9 декември /вторник/. Преди това момчетата на Росен Барчовски обаче има да изиграят два мача в родното първенство – домакинство на “Ямбол” на 1 декември, понеделник /от 19 ч. в „Арена Самоков”/ и гостуване на “Балкан” в Ботевград 4 дни по-късно.

Leave a Reply