Зимни спортове, Новини, Спорт

Купа „Бороборд” на… Витоша, самоковските сноубордистите отново с най-много медали

Четвъртото издание на традиционното състезание по сноуборд за купа „Бороборд” се проведе на 15 март на писта „Офелии” във… Витоша. До тази куриозна ситуация се стигна, тъй като през този сезон не бе изграден т. нар. сноу парк в Боровец и децата и младежите от самоковските клубове няма как да се подготвят на местна почва, а и няма къде в най-стария планински курорт на Балканите да организират домашната надпревара.
Младите спортисти на Самоков обаче не се смутиха от този факт и продължават да печелят купи и медали, а последното доказателство за това бе стартът в дисциплината слоупстайл за купа „Бороборд”, организирана от едноименния клуб. В спортната проява участваха 44 подрастващи от 8 български клуба, а нашите представители триумфираха в 4 възрастови групи и заслужиха общо 11 медала.
Неда Пенчева и Симеон Чалъков станаха първи и втори при 15-годишните момчета и момичета, а Иван Милошев, Марио Веселинов /ОТП/ и Павел Вълков бяха 5-и, 8-и и 9-и. Кристиян Крумов и Велизар Крумов заеха първите две места при момчетата до 13 г. Леа Чапкънова бе трета при дамите до 13 г., а Дария Митрева и Божана Милушева заеха 5-о и 8-о място. Призовата четворка при момчетата до 11 г. пък бе изцяло съставена от самоковски сноубордисти. Титлата спечели Антоний Антонов, следван от Георги Караджинов /ОТП/, Иван Ахтаподов и Георги Чалъков. По-назад – на 6-о и 11-о място, се наредиха Даниел Барански и Павел Кирилов /ОТП/. В същата възрастова група при момичетата Яна Попова отново бе безапелационна и се окичи със златния медал. Даниел Белниколовски /ОТП/ и Камен Докузов събраха достатъчно точки, за да станат втори и трети при децата до 8 г., а веднага след тях – на 4-о и 5-о място, завършиха Мартин Райчев и Едис Ибрахимов /ОТП/.
Надеждите са от фирма „Бороспорт” да спазят обещанието си и да изградят наистина професионален снежен парк през следващия сезон, за да може самоковските деца и младежи да продължат да развиват безспорния си потенциал.

Делян Василев

Leave a Reply