Куп медали за грациите на клуб „Самоков” от националния турнир за купа „Хасково”

Най-малките състезателки на клуба по спортна аеробика „Самоков” се завърнаха с много отличия от националния турнир за купа „Хасково”, състоял се на 13 май в зала „Дружба”. В надпреварата участваха общо 19 момичета от нашия клуб, разпределени в няколко възрастови групи. При 5-6-годишните със златни медали се окичиха тройките Лора Занева, Мария Василева и Никол Николова и Илияна Вучова, Рая Паунова и Цветелина Богоева, както и дуетът Емили Боринарова и Йоана Иванчева. Бронз при 7-8-годишните спечели тройката на „Самоков”, съставена от Виктория Крушарска, Красимира АлХусани и Радостина Генова. Трите грации и Ивет Бързанова изпълниха и индивидуални съчетания, като с най-предно място – четвърто, се отличи Вики Крушарска. В категория „Б” в същата възраст пък Ивана Иванова и Карина Янкова стигнаха до бронзовите отличия.
На пето място в категория „Б” при 9-10-годишните завършиха Емили Николова и Ива Калпачка. Участие в клас „Б” при момичетата от 11 до 14 г. записаха и Виолета Трайкова, Ивона Изова и Любомира Трайкова. Като съдия в категория „Б” от името на клуб „Самоков” се изяви София Вададжийска. Главен треньор в тима ни е Дияна Аврамова, а неин помощник е Весела Вукова.
В турнира, който се състоя за втора поредна година, участваха над 200 гимнастички от 7 клуба. Организатор на проявата бе хасковският клуб „Виолена” със съдействието на Съюза по аеробика, Община Хасково и фирма „Екотерм”. Началото на красивото съревнование поставиха кметът на Хасково Добри Беливанов и Димитрина Къндева, председател на Съюза по аеробика.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*