Други, Новини, Спорт

Куп медали за нашите грации от държавното в Боровец

С цяла колекция медали се окичиха самоковските състезатели по аеробика на държавното първенство, състояло се в края на миналата седмица в Боровец.
При 15-17-годишните златен медал завоюва Ангел Казаков. Анита Гаврилова и Синия-Мари Ангелова се окичиха със сребро и бронз, като на финала бяха с равен резултат.
При двойките Анита и Ангел се качиха на най-високата стълбичка, а при тройките заедно със Синтия също спечелиха златото. Среброто отиде при тройката с участието на Светлина Велинова от самоковския клуб, която се състезава заедно с момичета от Пловдив. Другата тройка на клуб „Самоков” – Весела Вукова, Камелия Петрова и Дона Живкова, се нареди на 4-о място.
Държавен шампион стана групата в тази възраст, в която освен Анита, Синтия и Ангел, има още самоковско участие в лицето на Симона Благоева, състезаваща се за хасковския клуб, и Дарина Пашова от АМД – Пловдив.
Сребърен медал пък при 18 + извоюва Надя Паунова.
При момичетата 12-14 г. тройката Стела Йорданова, Дамла Арабаджи и Борислава Иванова стана държавен шампион и ще представя страната ни в предстоящия международен турнир за подрастващи също в Боровец заедно с групата в същата възраст – Стела Йорданова, Дамла Арабаджи, Борислава Иванова, Лина Гаврилова и Джована Нуамеруе.
Стела Йорданова заслужи бронз. Лидия Ангелова зае призовата 6-а позиция, а Лина Гаврилова и Джована Ангелкова не успяха да стигнат финала.
Тройката на Лина, Джована и Лидия завърши 4-а. Другата група със самоковско участие в лицето на Лина Гаврилова също се класира 4-а.
При 9-11-годишните тройката – Румен Янакиев, Никол Драганова и Иванина Вукадинова, спечели бронзовите медали. Индивидуално Никол също се нареди трета.
Класиранията от този шампионат ще определят и българския състав за международния турнир за подрастващи в Боровец в края на тази седмица и за световното първенство за мъже и жени в Корея през лятото.

Leave a Reply