Кучетата на Валентин Паунов и Георги Терзийски спечелиха изложбата на каракачанска овчарка

Караман със собственик Валентин Паунов и Тангра със собственик Георги Терзийски станаха шампиони в изложбата на каракачанска овчарка, организирана на 18 август на ст. „Искър” по случай Празника на Самоков. Победителите бяха възнаградени с купи, по 15 кг храна от най-висок клас и ваучери за пазаруване по 100 лв. от магазин „Майки”.
Общо 30 бяха участниците в изявата. Красивите породисти екземпляри се състезаваха в шест класа – бебета, подрастващи, млади, междинен, открит и ветерани.
Най-сериозна бе конкуренцията при бебетата и в открития клас. При женските четириноги в класа на най-малките челното място зае Мериман с водач Йордан Станкев, с подгласнички Бети, със собственичка Анхела Ненова, и Шарка от развъдник „Ирник”. При мъжките представители в този клас победи Арам на Красимир Йорданов, следван от Мечо с водач Васил Наков и Щърво на Красимир Йорданов. При подрастващите Ярък Калин на Красимир Йорданов и Рекс на Петър Ангелов заеха първите две места. В междинния клас при мъжките екземпляри пък победи Сиван на Васил Наков, а при женските – Лиса на Йордан Станкев.
При младите кучета участваха само мъжки екземпляри. Тук първенец стана Борил, със собственик Богомил Митрев, а на второ и трето място бяха класирани Арзан на Йордан Станкев и Нермер на Огнян Терзийски. При ветераните триумфираха Кашо и Адра със собственик Тодор Симеонов. Те бяха и сред победителите в състезанието за най-добра развъдна двойка.
В открития клас конкуренцията бе най-голяма не само поради най-многобройните участници, а и заради най-добре изразените чрез тях белези на породата. При женските шампионка стана Тангра със собственик Георги Терзийски, следвана от Грета То-по на Тодор Симеонов и Бойка на Владимир Величков. При мъжките представители се наложи Караман със собственик Валентин Паунов. Втори и трети се наредиха Караман на Йордан Станкев и Искър на Огнян Терзийски.
Всички призьори заслужиха медали, по 15 кг храна клас „Премиум” и хранителни добавки, осигурени от дистрибутора на храна за кучета.
Изложбата бе реферирана от Стефан Попов – международен съдия, експерт с огромен опит и участия в подобни изяви по цял свят. От Общината благодариха на участниците, на съдията Попов, както и на Истилиян Маринков и проф. Йорданов за подкрепата на идеята и нейната реализация.
Наградите на призьорите връчи зам.-кметът Сия Шехтанова.

 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*