Новини

Къде сте, приятели?!

Казвам се Веселин Зарков Стоянов. Роден съм в Самоков през 1999 г. Живял съм няколко години в Банкя. Спомените ми от там са много хубави. Имах доста приятели и бях волен като птичка.
От втори клас вече си бяхме в Самоков. До четвърти клас ходех на училище като всички деца. С мама сме влизали в много пещери. Бяхме всяка година на море. Правихме си екскурзии. До този момент бях едно много щастливо дете.
В края на четвърти клас, когато трябваше да съм ваканция и да играя, аз обаче спрях да ходя. Животът ми в един миг се преобърна. Първите проблеми бяха да се преборя със загубеното. Не е лесно от волна птица да се окажеш птица без крила.
Не можех вече да ходя на училище. Спряхме екскурзиите. Не можем вече с мама да правим много неща, както в миналото.
Сега през лятото мама ме води до реката. Имам малка въдица и ловя риба. Разхождаме се повече из гората.
Миналото лято ходих в оранжерията на Радиозавода, при леля Ани. През зимата, когато не мога да излизам, освен ученето, гледам телевизия, рисувам, шия гоблени, играя на разни игри.

Б. Р. Веско Стоянов страда от Синдрома на Дюшен /мускулна дистрофия/. Майка на момчето е Емилия В. Георгиева. С Веско и майка му може да се свържете на тел. 0887 666 113. Живеят на ул. „Иван Вазов” 103 и имат нужда от приятелство и подкрепа.

Leave a Reply