„Към върха” организира Празник на снега за деца с двигателни проблеми край хижа „Ловна”

Благотворителна акция на Виктория и Захари Недялкови от сдружение „Към върха” позволи на деца с двигателни проблеми да изпитат удоволствието от непосредствената близост с планинската природа край хижа „Ловна” на 31 март. Подкрепа в организацията на сем. Недялкови този път оказа и доброволката Евелина Малинова, своеобразният Празник на снега стана реалност благодарение и на съдействието на Национален парк „Рила” и дупнишкия отряд на Планинската спасителна служба.
„Ветровитото време не ни позволи да използваме лифта под Седемте рилски езера и затова се насочихме към резервния план. Той включваше използването на моторни шейни, които изтеглиха децата нагоре. Тяхното придвижване бе подсигурено от внимателното шофиране и отношение на водачите Бойчо Ангелков от НП „Рила” и Мартин Джокин от ПСС-Дупница”, сподели Виктория Недялкова. Тя и съпругът й Захари са особено доволни, че много доброволци са се включили в акцията въпреки липсата на по-широка предварителна разгласа.
Накрая всички участници в проявата, благословени и от слънцето, изкарали незабравими мигове на голямата поляна пред хижа „Ловна”. Децата завинаги ще запомнят емоционалното си първо качване на моторни шейни, рисунките върху снега и забавните и разнообразни зимни игри. Освен това те научили и много неща за района от беседите на Ангелков. Накрая за всички имало награди, а оригинални подаръци зарадвали най-малките членове на експедицията.
„Благодарим на децата и техните семейства, които ни се довериха, както и на всички доброволци, които не пожалиха средства и време да се включат в това наистина вълнуващо приключение. Всички те са за пример и достойни за уважение”, заключиха Вики и Захари Недялкови.
Това бе втора подобна акция на „Към върха” след успешната двудневна кампания на хижа „Мальовица” преди месец.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*