Новини, Политика, Шарен свят

Кърпят пътя за Рельово с общински пари

Шосето от отклонението при Ръжана до Рельово ще бъде ремонтирано с общински пари, стана ясно в понеделник, на 5 ноември. За това шосе от общинския бюджет по принцип пари не са предвидени, а и не е задължение на Общината да го поддържа, но поради липса на средства в държавните институции местната власт се е нагърбила и с този ремонт. Общинската управа и лично кметът са решили да се отпуснат средства за изкърпване на дупките по тази отсечка.
Трасето от Ръжана до Рельово сега е „дупка до дупка”. По този повод имаше доста оплаквания, а и „Приятел” писа в миналия си брой /”И пътят от Ръжана до Рельово продължава да е в безобразно състояние”, бр. 84 от 2 ноември т. т./.
Междувременно се ремонтират и шосетата за Ихтиман и Дупница. „Тампонирането” на дупките там се извършва със средства на „Пътна инфраструктура”. По отношение на ихтиманския път ремонтът е стигнал до отклонението за Гуцал, но ще продължи и по-нататък.
До скоро двете шосета бяха буквално в трагичен вид и станаха причина за повреди на много автомобили, без да се броят изгубеното време и нерви от шофьори и пътници.
Работата тук се върши от специалисти и работници на фирма „Трейс” АД, която по договор има ангажимент и за зимна поддръжка на тези пътища.

Евгения Попова

Leave a Reply